Adale Çekmesi Nedir Tedavisi Nasıl Olur

  • SPOR
  • Adale Çekmesi Nedir Tedavisi Nasıl Olur için yorumlar kapalı
  • 1.608 kez görüntülendi

Adale Çekmesi Nedir Tedavisi Nasıl Olur

Adale çekilmesi ya da zedelenmesi/incinmesi, zarar gören kasın üzerine aşırı yük bindirme sonucu meydana gelen rahatsızlıktır. Adale çekilmesi, rahatsızlanan bölgeyi fazla germekten veya o bölgeye aşırı yüklenmekten kaynaklanır. Özellikle ısınma hareketleri yapmadan egzersiz ve spor yapılması ya da çalışmayan kas gruplarına yapılan ani yüklenmeler adale çekilmesine neden olur.

Güç kaybı yaşanmaz fakat aşırı bir ağrı meydana gelir. Zayıf bünyelerde ve spor ile hiç ilgilenmeyen kişilerde meydana gelir. İlk duyduğunuzda garip gelebilir fakat spor ile aşırı ilgilenen ( futbol, basketbol ) kişilerde de sıkça görülür. Bunun nedeni az önce de belirttiğim gibi kaslara aşırı yüklenme ve kasları yormadır. Düzenli olarak yapılan koşular ve egzersiz hareketleri adale çekilmesine neden olmaz.

Belirtileri Nelerdir?
Zedelenme meydana geldiği an, şişme ya da buna bağlı olarak gerçekleşen lokalize ağrı. Ağrılar ilk zamanlar şiddetli olur özellikle zedelenen bölgeye daha fazla yüklendiğinizde sizleri daha çok rahatsız eder. Zedelenme sonrası ilk 24 saat süre içerisinde hassas bölgede meydana gelen sertleşme ve tutulma hissi bir diğer belirti arasında yer almaktadır. Hissizlik ve zedelenen kısımda aşırı ağrı hissetmiyorsanız kopma durumu için doktorunuza görünmeniz şiddetle tavsiye olunur. Bir diğer belirti ise; Kaslarda meydana gelen aşırı zayıflık hissidir bazen hareket edemeyecek gibi hisseder bazen ise, yere bastığınızı fark edemezsiniz.

Tedavi
Zedelenme sonrası ilk gün rahatsız ve zayıf olan bölgeye soğuk su ve buz tedavisi uygulanır. Hafif bir şekilde buz torbasını zayıf bölgeye pansuman ederek uygulayabilirsiniz. Sonrasında sıcak su banyosu ve termofor tedavisi uygulamak ağrınızı biraz daha dindirecektir. Şişme çok fazlaysa sıcak su banyosu uygulamak için erken olabilir bu yüzden buz tedavisine bir süre daha devam edebilirsiniz. Zedelenen kası yüksekte tutmak ve şişmeyi arttırmamak adına elastik bir bantla ya da bandaj ile hasarlı bölge sarılabilir. Çok sıkı bağlanılmadığı sürece faydasını görebilirsiniz.

Hekim tedavisinde ise zedelenme ve ağrıya yönelik ilaçlar ve merhemler tavsiye edilmektedir. Bunun yanı sıra zedelenen bölgeye birkaç gün çok fazla yük bindirilmemeli ve dokunulmamalıdır.

Bu yazı adale çekmesi nedir, adale çekmesi tedavisi, adale çekmesinin belirtileri nedenleri sebepleri, adale çekmesi neden olur, adale çekmesine ne iyi gelir, adale çekmesi nasıl geçer, adale çekmesi nasıl tedavi edilir konusunda yazılmıştır.

arka adale çekmesi tedavisi, adele çekmesine ne iyi gelir, baldır çekmesine ne iyi gelir, arka adale çekmesi, adale cekmesi nasil gecer, kas çekmesine ne iyi gelir, kas çekmesi nasıl geçer, arka baldır çekmesi, baldır çekmesi nasıl geçer, baldır çekmesi

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.