7 Soruda Yeni Doğan Bebek Bakımı

  • ÇOÇUK GELİŞİMİ
  • 7 Soruda Yeni Doğan Bebek Bakımı için yorumlar kapalı
  • 2.134 kez görüntülendi

7 Soruda Yeni Doğan Bebek Bakımı

7 Soruda Yeni Doğan Bebek Bakımı

Yenidoğan çocuklara bakmak için birçok yöntemler vardır. Bu yazımızda sizlere yenidoğan bebek bakımı nasıl yapılır bunları aktaracağız. Bu yöntemler şu şekildedir;

  1. Yenidoğan Bebeği Nasıl Giyilir, Oda Sıcaklığı Nasıl Olmalıdır?

Yenidoğan bebek kıyafetlerinin saçları emen ve cilde hava sağlayan pamuksuz kumaşlardan oluşmasını sağlamak için özen gösterilmelidir. Yumuşak, hafifçe dikilmiş ve mümkün olduğunca fazla metal içermeyen veya sert olmamasını sağlamak için özen gösterilmelidir. İlk birkaç ayda iç çamaşırı için tulum tercih edilebilir. İlk birkaç ayda şapka eldivenleri ve çorap giyinmelidir.

  1. Yenidoğan Bebeği Ne Sıklıkta Emzirilir Ve Gazın Nasıl Çıkartılması Gerekir?

Yenidoğan bebek 24 saat içinde 8-12 kez yani 2-3 saat anne sütünü almalıdır. Bu sıklık annenin ilk günlerinde saat başında veya bebek istediği zaman olabilir. Emziren her bebeğin omzuna veya omzunun arkasına hafifçe vurması ve beynin arkasında hafif darbeler yaparak bebeğin gazı çıkarılması gerekir. Emzirildikten sonra bebek ağızdan gaz çıkarmıyorsa yan aşağı pozisyon tercih edilmelidir.

  1. Göbek Bakımı Yeni Doğmuş Bir Bebekte Nasıl Yapılır?

Yenidoğan bebek kendiliğinden 5 ila 10 gün arasında düşer. Bu işlem 15 güne kadar sürebilir. Göbek bakımı konusunda farklı görüşler var. Alkol, betadin, batikon antiseptik ilaçlar gibi karın için öneriler yapılmaktadır. İdeal göbek kordonu, sonbahara kadar günde bir kez % 70 alkolle yapılır. Kardonun her iki tarafı gövdenin altından sonuna mandrelin altına kadar alkole batırılmış steril bir gazlı bezle silinmelidir. Alkol mümkün olduğunca deriyle temas etmelidir.

  1. Yeni Doğan Bebek Nasıl Yıkanır?

Yenidoğan bebeğinizin cildi beyaz koruyucu kaygan bir madde ile kaplıdır ve derhal temizlenmesi gerekmez. Bu süre zarfında bebeğin yüzü ve vücudu temizlenir ve giysiler sık ​​sık değiştirilir. Göbek uygun koşullarda düştükten sonra bebek her gün yıkanabilir veya gün boyunca yıkanabilir. Bebeğinizi yıkarken yanınızda biri olması gerekir. İlk 1-2 hafta içinde yıkama için kullanılacak su önceden ısıtılmalıdır.

  1. Yenidoğan Bebeğin Göz Bakımı Nasıl Yapılır?

Bebeğin gözde çapaklar olması durumunda steril gazlı bezler ve ılık suyla silinebilir ve göz tek bir hareketle dışarı itmeden içten silinebilir ve hafif dokunuşlarla masaj yapılabilir. Burun kökü çevresindeki çıkıntılı kısım, gözün kızarması, yoğun şişme varsa bir doktora danışmanız gerekebilir.

  1. Yenidoğan Bebeğin Kulaklarına Nasıl Bakılmalıdır?

Temizlik için bebeğin kulaklarına kesinlikle yabancı bir nesne koymayın. Sadece kulak arkası ve dış kulakiçi tamamen silinmelidir.

  1. Yeni Doğan Bebeğin Ağız Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Dil ve oral mukoza normalse ağız bakımı gereksizdir. Ağız bakımı yapılacaksa steril gazlı maddeler haşlanır ve suyla seyreltilebilir ve ağız tek seferde silinebilir. Ağızda pudra varsa doktorunuz ağız ve emziği reçeteli ilaçlarla tedavi etmelidir.

Bir önceki makalemiz olan Yeni Doğan Bebeklerde Göbek Bağı Bakımı Nasıl Yapılmalı? başlıklı yazımızıda okumanızı öneririz.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.